تپه حسنلو

ایران، استان آذربایجان غربی، 10 کیلومتری شمال شرقی نقده ،بین روستای امینلو و حسنلو
4.1
بسیار خوب
مشاهده همه نظرات

درباره جاذبه

تپه باستانی حسنلو با قدمت 6000 سال پیش از میلاد در میان جلگه در کنار دهکده {سلدوز }قرار گرفته است.تپه دارای 10 دوره متمایز سکونت بوده که در این میان دوره 4 که مربوط به 1300 تا 800 پیش از میلاد بوده و به دوران تمدن مانایی مربوط میشود.ارزش خاصی دارد.

دژ حسنلو

در محوطه تپه حسنلو دژی با دیوارهای قطور سه متری با ارتفاع 9 متر از خشت خام که با کاه گل رس قالب زده شده و برپایه هایی از لاشه  سنگ ساخته شده است .بنای دژ در بعضی قسمت ها ،دو طبقه است.ستون ها از چوب درخت تبریزی با پایه های سنگی و سقف با الوار تبریزی ،نی،بوریا و کاهگل  ساخته شده است .آبرو های عمیقی برای فاضلاب درون دژ و کشاورزی بیرون دژ قرار داشته  است .اشیای سنگی ،سفالی ،شیشه ای و فلزی گوناگون کشف شده که معروف ترین اثر ،جام طلای حسنلو متعلق به عصر آهن است .بر روی جام ،نقش های خدایگان سه گانه ،خدای زمین و خدای آب و خدای خورشید ،پهلوانی که با هیولا میجنگد،الهه ای ایستاده روی دو قوچ نقش بدن انسان بر پشت یک پرنده و صحنه های اساطیری و حماسه ای وجود دارد.

عشاق حسنلو

عشاق حسنلو قبری سه هزارساله با اسکلت زن و شوهر در آغوش یکدیگر که به تدفین احساسی مشهور است،کشف شده است و در قبر به جز تخته سنگی که دربالای سرشخص سمت چپ قرار دارد هیچ شی دیگری وجود نداشته است.

جاذبه‌های گردشگری

  • تپه حسنلو
    0 متر
  • تپه باستانی شین آباد
    514 متر
  • تپه حاجی فیروز
    2391 متر
  • گردشگاه یئدی گوز (گردشگاه هفت چشمه)
    8204 متر
  • موزه نقده
    8577 متر

دیدگاه ها و پرسش ها